les semaines à venir


bild 1

Några dagar efter att jag börjat jobba flyttar det temporärt in en fransk familj två trappor nedanför mig. Därför kommer jag att under ett par veckor framöver förmodligen få tillfälle att praktisera min franska lite grann, which is super exciting :D

la nouvelle coiffureOm fem dagar börjar jag jobba och gagnez de l'argent. Ihihh!

je me suis coupé les cheveuxBonjour! I morse var jag och klippte mig. Det var så varmt där inne att jag höll på att smälta bort i frissörstolen.

vert, brun ou rayésMina senaste inköp i form av en randig bikini, en grön top och en brun väska, much well needed! Bisous!

milieu de l'étéHar precis kommit hem från midsommarfirande i Östergötland. Bisous!

le chatSåå söt!

le petit goûterIdag när himlen sprack upp promenerade jag ned på stan för att möta Hanna. Vi tog en liten runda för att checka in den galna realisationen, tills vi blev så trötta och hungriga att vi behövde köpa något att äta. ICA to go har en massa goda smörgåsar, yoghurtar och frukt i små förpackningar, så dit gick vi. C'étatit très bon! Bisous!

le baptêmeIgår var jag på dop. Jag har märkt att jag sällan orkar släpa med mig min systemkamera längre, nu när jag har en mobil som i alla fall tar bilder med hyffsad kvalitet.

la nuitDet ska tydligen regna idag.

pavot à opium, sureau noir, malvaceae et valérianeDet är bra synd att det regnar hela eftermiddagarna nu när det är sommarlov. De senaste två har jag spenderat tillsammans med min bror framför wii. Men imorgon tänker jag faktiskt trotsa det hemska vädret och ta med mina utmattade armar ut på äventyr. Bisous!

L'oiseau qui tord le monde


Jag har precis börjat läsa Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Den är en sån där bok som man kastas in i så fort man bläddrat sig igenom de allra första sidorna, och som sedan håller en fångad i en helt annan värld. Väldigt fint och konstigt på samma gång. Bisous!

des fleurs jaunesI förmiddags var det skolavslutning, och i mitt huvud rådde fullstädig kaos. Jag hade planerat att göra ex antal saker igår, som att måla om naglarna t.ex. De tankarna måste totalt ha försvunnit ur min hjärna, för i morse stod jag där i trapphuset med både klädkris och trasig dragkedja på väskan. how great? bisous.

j'essaie à coudreIdag ska jag försöka sy upp en gammal klänning, so wish me good luck, because i'm not the best seamster, ehehh. Bisous!

la longue marcheIdag efter skolan flanerade jag och pyttipanna upp till Östermalm för att skriva under lite papper på stadsdelsnämden. När vi kom ut igen hade molnen vikt hädan, så vi strosade vidare längs de soliga kvarteren runt Nybrokajen. Efter timmar med solen gassande mot ansiktet var det dags att ta sina möra fötter och gå hemåt. Totalt promenerade vi ca 1,3 mil. Bisous!

il fait trop chaudAlltså ibland undrar jag hur jag klarade mig i Vietnam. Värmen håller på att ta kol på mig, och det är ändå bara drygt 26 grader ute, hehehe. Jag skulle egentligen ha vandrat iväg till stadsdelsförvaltningen på Östermalm, men det får jag göra imorgon istället. I helgen tittade jag på Hannibal Rising, och Gaspard Ulliel är så vacker! Bisous.

à la campagneGissa vad jag hittade på landet i helgen? Some money = SCORE! Wooho! Jag fattar inte varför jag lämnade pengar där i somras, om det möjligtvis var så att jag blickade framåt och såg mitt fattiga framtida jag. eheheh. En fin överraskning i alla fall. Nu är jag superhungrig, så bisous! 

les rhododendronSitter på landet och skriver etik, bisous.

les nouvelles chassuresIdag hade jag en killer presentation på engelskan, eller okej det kändes pretty good i alla fall. Efter skolan sprang jag och Hanna ut på skojakt, för jag skulle byta ett par skor. Sedan vandrade jag hem med en hungrande mage, men snart ska jag iväg på studentmottagning där det förhoppningsvis finns massor av god mat, så bisous!

RSS 2.0