au-dessus les toits, le soleil brille


härifrån. I dag på svenskan började jag läsa Singoalla av Viktor Rydberg. Blev så himla sugen på Singoallakakor, att jag var tvungen att gå och köpa ett paket på vägen hem från skolan. Väl hemma satte jag mig för att skriva på en liten konstig text om Paris. Den ska rikta sig åt de unga och äventyrliga ryan air-passagerarna. Just nu låtsas jag att jag köper falafel i Le Marais. Det är tur att jag känner en liten fransyska!

des mains sèches et les fissures sur la peau


Mina händer är så torra att skinnet mellan tummen och pekfingret har spruckit upp. Det gör ont, men jag är ganska glad i dag ändå. Dessutom vågar jag inte använda min handkräm, för den luktar så himla äckligt och inte alls bra. Så spännande har min dag varit, eller nej, det har hänt betydligt mer intressanta saker som diagnos i matte t.ex. Jag dog nästan av exaltation!

une journée avec le veau et le chatI dag har jag och Kalven bakat macarons. För första gången använde jag mandelmjöl istället för malda mandlar. Det var lite svårt och ovant. Himla fin söndag och första advent i alla fall!

un mois de la veille de Noël


 
1, 2, 3, 4, 5, 6. Om en månad är det julafton. Om en månad och en dag fyller jag 18. Om mindre än en månad sitter jag på ett plan på väg till Vietnam. Förrförra helgen blev träden på kungsgatan prydda med ljusslingor och stjärnor, och nu nästan två veckor senare, står julgranarna tända på torgen. På söndag är det första advent och än har inga snöflingor fallit från himlen. Jag har börjat längta efter pepparkaksbak och snöänglar, så snön får gärna ta och komma nästa vecka.

mon petit chat, ou devrais-je dire chien?


Kom precis hem från världens onödigaste basgrupp. Usch. Nu ska jag gör vad jag vill fram till ungefär halv ett. T.ex dö lite i sängen en stund. Sedan ska jag återvända till de kalla skolkorridorerna för att ha matte. God förmiddag!

le dernier mercredi avec le pont


1, 2. Fina rum med fina väggar. Hur som helst, i kväll sänds sista avsnittet av Bron. Jag kommer att vara lite ledsen och sakna Saga Norén efteråt (faktiskt).

donc c'est ce que j'ai fait, mardi soir


Så, det här är vad jag sysslade med i går kväll. Skoputsning, si amusant. Var tvungen att köpa frukost till i morgon på vägen hem från skolan. Köpte ungefär ett helt kilo frysta bär i lösvikt. Mums! Alors, nu ska jag sätta mig och skriva. À tout à l'heure!

mardi et je regarde autour de moi


I dag har det varit en finful tisdag. Jag har sytt in en kofta och varit i skolan också, såklart. Min fransklärare verkar tycka om att prata grammatik med mig, speciellt när lektionstiden passerat. På mediekunskapen placerade jag även in mig själv i målgruppen pensionärer, men det var väl inte något nyhet. Så intressant har min dag varit. God kväll!

mes bottes bleues


I dag var jag och min lilla mamma på stan och köpte sytråd och nya kängor till mig. Merci maman! Nu ska jag sätta mig ned och skriva om stressade flygvärdinnor på Charles de Gaulle. Au revoir och god kväll!

mode actuel - complètement mort


I dag efter skolan tog jag tunnelbanan till slussen och sedan bussen till hötorget. Jag skulle nämligen gå och kika på Movie Mall's projekt på drottninggatan som Kalven och hennes klassisar jobbar för. Det tog ett tag för mig att hitta rätt till nr 81 eftersom det ligger uppe vid nr 100 (varför liksom?). Efter ett par timmars strosande bland klädstänger fyllda till max och med gamla Elvis Presleyklassiker i öronen så slog klockan fem. Jag skulle hämta upp ett par skor hos skomakaren som stängde klockan sex, så jag och Kalven drog oss vidare. Med mina omsulade skor fint inslagna i en påse vandrade vi hem till mig för att tömma mitt kylskap på kärleksmums. Efteråt ringde jag min kusin och ställde lite personporträttsfrågor sådär i efterhand. Nu ska jag fylla min utmattade kropp med lite näring, och sedan ska jag döda min redan mosade hjärna ännu mera! Au revoir och god kväll!

tout et puis certains


Hej hopp! I dag var det stegredovisning i engelska och klassen gjorde uppror. Jag hade ingen lust till att medverka, så jag gick snällt in och gjorde min redovisning. Obehagligt nog satt det någon utbytesstudent där inne och fotade. Hjälp. Jag blev lite stirrig. Men nu ska jag, trots min stirrighet, gå och avverka dagens alla behövligheter. Bisous!

je veux me enterrer sous une pile de couvertures(source: någonstans på tumblr)
Stannade kvar på workshop i dag. Gud vad min fransklärare snackar. Men det är fint, jag blir bara väldigt trött. Hon tyckte att jag jobbar på bra, vilket ju också är fint. Med andra ord borde mitt betygsmål inte vara helt åt skogen ouppnåeligt. I morgon har vi idrottdag på min skola, och jag är i princip ledig. Ska tillbringa hela dagen med skrivmaskinen och skriva debattartikel och personporträtt. Fint fint!

je prend un café avec moi pendant un moment parmi tous les aprés-midis et soirées


je suis assis ici et d'écrire


I går eftermiddag satt jag kvar sent på workshop. Det hade hunnit bli riktigt mörkt innan jag lämnade skolan. När jag äntligen hade slängt min väska innanför hallen hemma, knutit av mig skorna och satt mig ned kände jag hur kroppen bara ville sjunka ihop på golvet. Dessutom frös jag något förskräckligt. Feber såklart. Så i dag har jag spenderat hela dagen hemma tillsammans med skrivmaskinen. Si drôle! Även om mina lektioner är inställda i morgon hade jag tänkt pallra mig till skolan för hämta den tunga historiaboken ändå. Plugg plugg plugg. I helgen är det i  alla fall retromässan, något att se fram emot. Bisous!

le weekend


I tordags morse hoppade jag på cykeln och mötte Hanna, för vi skulle ta en liten sväng på stan. Vädret var lite väl kallt för att mina fingrar skulle orka hålla värmen när de höll styret, så vi stannade på Nordiska muséet. Där åt vi lunch och kikade lite på gamla leksaker och modet genom tiderna. Très agréable! Sedan drog vi oss in mot stan igen, för jag skulle plocka upp Denise som just anlänt med buss. Jag tog farväl av Hanna, och välkomnade Denise. I helgen har vi spelat en himla massa spel, dansat oss svettiga, sprungit runt i affärer, och bakat. Nu väntar världens hög med läxor på mig, så au revoir och god kväll!

Bonjour nouvelle coupe de cheveux


Hej hej luggen!

RSS 2.0