sac, collier en fourrure, moelleux au chocolat et du café


I dag har hjärnan varit dödare än någonsin. Så himla fint med Kalven som kommer över med fika, som tar en titt på och nålar kappan som ska sys om, och som tar med bästa väskan när det är ens tur att ha den. Allt det när skolan tar över livet och allt bara känns allmänt mörkt och dystert! (<3<3 ) I morgon ska vi ut på cykeläventyr för att upptäcka och fly stan ett tag. Fint fint! Nu ska jag dyka ned i personporträttet igen. Au revoir och god kväll!

le combat éternel


Vaknade bums klockan halv tio pga tidsomställningen. Dessutom har idéer om personporträttet plågad min hjärna sedan igår kväll. Har redan satt mig och skrivit en del. I dag småstartar jag mitt lov med chokladfondant och syatelje.

je veux juste ramper vers le bas sous les couvertures et disparaissent


Såhär spännande såg min frukost ut i morse. Vaniljyogurt och hallon + lite special K över. Nu har jag höstlov, men inte är jag speciellt mycket gladare för den sakens skull. Mitt lov börjar nämligen inte på riktigt förrän på söndag. Devine pourquoi! Åhåhå, jo för jag ska sätta mig i lugn och ro och slänga ihop ett litet reportage, föreberda mig inför morgondagens intervju, samt försöka att inte bryta ihop helt. fidhwAADSEGRHGeufihufordbajs. Bisous! eheheh :o 

une boisson aux fruits ne siégerait pas d'erreurs


Torsdagar är inte mina favoritdagar, för då är det pannkaka till middag och alldeles för långa sovmorgnar. I dag hade det inte varit fel med en färskpressad apelsin- och citronjuice.

dans le parc où je vis ...


... faller höstloven när jag passerar över vissnande gräsmattor. Kyss och god natt!

aujourd'hui je me sens comme un paquet de café


Linne à la Löfbergs lila.
När jag gick i femman brukade mitt lag spela innebandy mot Djurö-Vindö. Vi spelade alltid jättejämnt, och de hade tröjor i lila och gult. Hemskt fult, men det här linnet hade minsann något speciellt över sig. Så tyckte jag när jag köpte det. Nu jag jag sätta mig ned och skriva, comme d'habitude! Bisous!

dans deux mois, il claque!


Helgslitenhet kallas det ibland också.
Om exakt två månader fyller lilla lilla Sandra arton år. Jag tror att jag just nu, olikt resten av världens alla 'snart-artonåringar', befinner mig i någon sorts artonårskris. Tro det eller ej, men på en vecka har jag gått från att knappt kunna ta en sipp kaffe, till att varenda förmiddag uppleva det här 'jag-behöver-en-kopp-kaffe-NU!'. Jag har slutat prata som en obildad fjortonåring (förlåt) med alla dessa 'typ', 'liksom', 'alltså' och 'fett' i varannan mening. Dessutom tycker jag att min skrift förändrats något också.
   Igår morse när jag var på väg ner till tunnelbanan kom samma gubbe som i somras kom fram till mig och sa 'you look very very nice'. Jag tror inte längre att det är någon turist som går runt och ger komplimanger, utan snarare en fast engelsktalande boende här i mitt kvarter. Den här gången stod jag vid övergångsstället när han kom fram, gav komplimang och försvann lika mystiskt som han dykt upp. Mycket konstigt, men jag blev glad, för det var måndag. 
   I skolan flyter allt på som vanligt. Skrivit om Sveriges välfärdssystem på engelskan. Matteprov till klockan halv fem är hårt. Till och med mamma tyckte att jag såg sliten ut när jag utmattad slängde igen ytterdörren bakom mig. Men veckan tar inte slut här. Och så var det med mig!

parmi les miroirs et les fourrures, je me sens à la maisonSåhär såg det ut när Kalven och jag strosade runt bland alla mjuka pälsar och fina fotoalbum på Hötorget i dag. Vi ett tillfälle när jag stod och tog ut pengar kom det fram två tjejer från praktiserade hos L'oréal och frågade om vi ville få håret klippt och färgat till deras projekt. Det kostade ingenting alls, och vi blev så himla paffa att vi efter att vi tackat nej nästan i ren nyfikenhet ångrade oss. Quel dommage! Sedan kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att smita in på Topshop det allra sista vi gjorde. Där fann jag ett par skor på rea som jag haft ha-begär på enda sedan jag såg dem första gången. Hemskt dåligt var det däremot att de inte fanns kvar i min storlek. Quel dommage igen! Nu måste jag plugga jättemycket, så au revoir och god kväll!

lapins, des lampes de lave et dimanche à hötorget


Ungefär såhär såg mitt skrivbord ut i går kväll. Nu ska jag snöra skorna och allt det där, och sedan ränna ner för backen och gå på söndagsmarknaden på Hötorget med Kalven. À tout a l'heure!

café avec du lait et la crèmeI går vid femtiden kom Kalven förbi. Vi skulle nämligen ta en paus i det oändliga pluggandet och ha vårt efterlängtade fransk film och kladdkakefrosseri. Vi tittade på Les Amours Imaginaires, som visserligen är regisserad av den kanadensiske Xavier Dolan. Himla bra och konstig var den i alla fall! Jag gjorde även stora framsteg i mitt kaffedrickande (yes yes).

I dag har jag städat mitt skrivbord, vilket var mycket välbehövligt. Nu ska jag bara åter sjunka ner i den stora högen med jobb. Först ut är en redan påbörjad (!) skrivuppgift om kvinnoidealet i dag respektive det på 1500 till 1700-talet. SI AMUSANT!!

les bérets et les appels téléphoniques


(source: tumblr)
I dag är det onsdag, och jag kände för att ha basker på mig. Sedan gjorde jag några viktiga telefonsamtal. Klipptid bokad, och intervjuperson till personporträttet fixad. Formidable!

bien coiffure, des pommes et des images anciennes


Regnig tisdag. Äter äpplen från mormors kompis trädgård, tittar på gamla bilder och och funderar på att klippa kort igen. Nu ska jag och lillebror köra dance central. (såå kul! XD) C'est tout pour aujourd'hui!

les amours imaginaires


<
Kanske min nya favoritfilm. Måste se!

bonjour les cerfs, nous devons tous à grandir?


(via 1). Grå trist måndag. Åh vad jag skulle behöva vara ledig. Skolan och lärarna håller på att döda mig. I dag var jag i alla fall lite duktig och stannade kvar och pluggade i en timme. Har en massa grejer som jag skulle behöva skriva på. Vi har börjat jobba på världens personporträtt på texten. Temat är vuxenhet, vilekt ju är ganska agrèable. Bisous!

bon anniversaire à mon cher frère


1, 2.
Lilla lillebror fyller tonåring + 1 i dag, så ett stort grattis till honom!

l'univers dessus de moi


1, 2.
I dag är jag ledig. Med solen i ögonen och tankarna i de ensamma primtalens värld (jag läser the solitude of the prime numbers just nu)har jag tillbringat hela förmiddagen i vardagsrummet. Snart är det bara 30 sidor kvar, och när jag är klar ska jag sätta mig och slänga ihop en liten summering, för i morgon är det redovisning på riktigt! Men först kommer kalven hit om ett par timmar, och vi ska frossa i kladdkaka. Bisous!

19ième siècle: carte d'une coeur de femme


source.

des ponts, des girafes, des tigres et un texte qui devenait une rivière de larmes1, 2, 3, 4.
Lyckades nästan glömma bort att jag hade en blogg under förra veckan och helgen. Superb.

la dernière cène


I dag gick över västerbron på vägen hem från skolan. Var tvungen att köpa jordgubbar när jag passerade min favoritkiosk. Det bästa är att det är så himla billigt med bär och frukt.
   Nu ska jag gå och bryta mot en av de sju dödssynderna, dvs frossa i jordgubbar och hoppas att jag inte hamnar i helvetet. Bisous!

je m'enveloppe la couverture un peu plus serré autour de moihärifrån, härifrån och härifrån.
I dag är det måndag och jag fryser. Små vindar har plågat mig hela eftermiddagen. De har letat sig igenom varenda tygöppning på kläderna, bara för att blåsa kylig luft på min redan knottriga hud. Ganska så elakt alltså. Men ingen tid att beklaga sig för sådant strunt. Nu väntar betydligt roligare saker/intensiv sistaminuteninlärning av massmediernas oerhört intressanta historia (oh yes). Bisous!

RSS 2.0