des lapins, des fleurs, du vélo, des balons et des voituresImorse undvek jag att börja skriva på litteraturuppdraget och gick ner på stan i solskenet. Där försökte jag ignorera så många affärer som möjligt, och bytte istället bara ett par shorts mot ett par andra. I parken som ligger utanför där jag bor hoppade kaninerna runt för fullt, och även tulpanerna hade slagit ut. När jag gick förbi polishuset blåste två ballonger ner från högre upp på gatan, och på trottoaren låg en vält cykel.

la robe rougeIdag har jag känt mig otroligt gnällig och bitter hela eftermiddagen. Tack så mycket skolan och act som håller kvar mig inomhus hela långa eftermiddagen, när jag så mycket hellre hade suttit i solen. Alltså jag börjar få nog av act, för trots hur bra och nyttigt det än är så hjälper det inte att sitta och "acceptera och meditera" fram till fem varje fredag när magen börjar kurra, och man egentligen har hur mycket läxor och studier som helst att gå hem och göra. Men idag så trotsade jag hungern och smet ner på stan efter skolan. Där blev jag kär i kanske världens sötaste klänning inne på monki. Dock så var jag tvungen att hålla kvar i mina pengar, men jag tror nästan att jag måste springa dit och köpa den förr eller senare i alla fall.

un jeudi, comme d'habitudeIdag är det torsdag och jag har bara en 1,25 timmes mattelektion efter lunch. Så himla onödigt. Sedan ska jag ut och sätta mig i en park för att ta vara i soolen och det gröna gräset. Bisous.

acceuil, domicile, à la maisonDet är inte bara den 16 timmars långa flygturen som får mig att känna mig bortkommen här hemma. Alldeles nyss kom jag tillbaka från en tur nere på ica där de skaffat nya frysdiskar och flyttat om helt. Jag kände mig ungefär lika vilsen som den ilskne mannen som gick runt och svor över de förbannade skorporna som inte gick att hitta någonstans. På dessa två veckor har även träden och alla växter hunnit bli riktigt gröna. Det är nästan så att det är underhållande att gå ut och känna hur en del av hjärnan glömts kvar i Vietnam. Imorgon börjar allt som vanligt för mig igen så jag hoppas att den där delen hitar tillbaka tills dess. Det är i alla fall otroligt skönt att vara hemma igen, och när jag orkar ska jag ladda upp bilder också. hej då!

au revoir suède!


vernazza, italien.

HEJ DÅ SVERIGE! Om lite mer än ett dygn kommer jag att befinna mig i Saigon. HHEHEHEHE. Jag kommer förmodligen inte att ha speciellt gott om datorer eller tillgång till internet där borta, men om jag kommer åt en dator så kanske jag kikar in här och skriver några rader. Annars laddar jag upp massa bilder när jag kommer hem.

ici, je veux être


 alamo square, san fransico. dit vill jag åka någon gång.

 Imorgon vid den här tiden lyfter mitt plan mot varmare destinationer. Jag skulle gärna åka till platsen i bilden också, men nu måste jag skriva klart min etikuppgift. hej då.

moi et mon chapeauYes, måndagen är snart över, och sedan är det bara tisdagen som återstår. Sedan är det HEJDÅ SVERIGE! Dock har dagen idag inte varit fullt så ansträngande som den hade kunnat vara, så tack så mycket sjuka småbarn.

un chapeauSolen håller på att döda mig när den lyser in så starkt genom fönstret. Jag var tvungen att fly ut och köpa mig en hatt. Sedan drygt två år tillbaka har jag letat efter den perfekta båthatten utan resultat. Tyvärr hittade jag ingen nu heller, då jag inte orkade längre än till Västermalmsgallerian.  Den här får duga tills jag hittar något bättre, och den lär i alla fall skydda mig hyffsat bra i Vietnam.

Jag gillar att jag i veckan dessutom har planerat in precis varenda liten timme fram till att jag åker iväg på onsdag. Och nu när vi inte ska filma så har jag ju hela eftermiddagen på mig att plugga - oh yeah kan man ju lätt tro.

un très beau dimancheIdag är det den perfekta filmdagen. Det är soligt, lagom varmt och vindstilla ute - men vi ska inte filma idag.

le samediÅh, vad jag är barnsligt trött just nu. Jag borde egentligen plugga träningslära. Det är så kul att jag måste lämna lägenheten om typ 15 min för att gå ut. uhhh.

des champignons


risotto.

si je peux rêverMed mig hem idag från skolan hade jag en superfet filmkamera och ett fucking onödigt stativ. Om vår film inte blir bra på tisdag, eller om jag tvingas lyssna på en massa gnäll på söndag, då blir jag arg. Idag har jag varit ganska så trött, för jag lyckades inte somna förrän det var ljust i morse, how great? Ändå var jag tvungen att låtsas vara  mer entusiastisk än vad min kropp egentligen tålde på det engelska boksamtalet - och det var resultatet värt, även om vi nästan inte pratade om något av det jag hade förberett mig så noggrant inför igår kväll. 

Peut-être le plus beau gars du monde


bilder:härifrån
Det här är Logan Jack, kanske världens vackraste kille. Ett stort plus är att han verkar gilla frukt och blommor precis lika mycket som jag!

les restes de la tempête


när jag var sur i somras.

Stormen har lämnat efter sig massor av skräp, och eftersom jag typ bor där allt bortblåst skräp samlar sig så ser det ut som en lätt katastrof har inträffat här nedanför. Nu ska jag gå och göra mig fri från smutsen som plågat mig hela dagen. hej då.

faire les coursesIdag efter skolan gick jag lite på stan och kollade. Jag höll på att blåsa bort i den överdrivna blåsten. På vägen hem gick jag in på Daglivs och handlade lite frukost och annat. Hela lösgodisdelen var full av folk som trängdes för att nå fram. De hade redan fått fram påskgodiset, och dessutom hade de bytt godisleverantör. Jag har inte köpt lösgodis på typ hundra år, och nu fanns det till och med små mini-mentos, så jag passade på att köpa lite. Sedan har de kanske världens godaste frysta bär i lösvikt på Klippet.

Nu ska jag förbereda mig lite inför tomorrow's book talk och laga en god middag. Bisous.

des légumes


bild: härifrån

Åh, vad skönt det var att äntligen få sova ut lite. Jag har inte sovit så bra när jag varit sjuk, men igår kväll lyckades jag somna skitsnabbt. Mina läppar har nästan läkt ihop och blivit som vanligt igen, så nu skulle jag inte ha något emot att äta massa god mat. Bloggen som bilden kommer från är min favoritmatblogg, och jag skulle väldigt gärna vilja äta i hennes kök någon gång!

c'était il ya longtemps
Rörlig bild påminner mig lite om gamla dagar på Vasa real. Som för två år sedan när vi spelade in den korta filmen om hur vi drabbades av panik, var extremt skräckslagna, psykiskt sjuka och pånyttfödda.

++ det visade sig att jag inte behöver göra något naturkunskapsprov imorgon, för jag ligger tydligen redan i fas med mitt betygsmål, super nice!

des fraisesDen här antibiotikan gör mig så trött. Idag på den två och en halv timmes långa fransklektionen höll jag på att somna över min dator. Rörlig bild är pretty funny though. Mitt huvud spyr ut sjuka idéer, och nu kan jag äntligen göra världens underligaste filmer som ingen förstår sig på! Yes!

Nu ska jag sätta mig och läsa ut The Wave, drömma mig bort till främmande platser och äta lite billiga spanska jordgubbar.

une après-midi ensoleilléeJag kom precis tillbaka från skolan. Nu har jag gjort del 1 av matteprovet och -  c'était très facile! Nu måste jag sjunka in i lite i min franska bara, eftersom jag inte orkade göra ett piss förra veckan.

Någon gång måste jag åka till Irland!

chez le médecinOm tre kvart har jag en bokad läkartid hos doktorn. usch. Så jag hoppas verkligen att jag fåt ut något vettigt utav det. Oavsett vad så tänker jag i alla fall gå och göra mitt matteprov i eftermiddag.

Igår kväll när satt jag och väntade på att få mitt lösenord återställt för topshops hemsida, så läste jag igenom massa gamla mail som jag hade kvar. Hahaha.

un matin grisTime for some breakfast.

Idag ska jag plugga så mycket jag orkar, för om 10 dagar flyr jag till värmen!

le pain et des macarongs
Bröd och macaronger.

petite france
Idag gick jag ut för första gången på en hel vecka. Min feber har böjat försvinna eller i alla fall sjunka ner till en lite mer trevligare temperatur, så jag följde med mamma och pappa ut på en liten runda.  Det var skönt i knoppen men dock otroligt ansträngande för kroppen. Vi gick till Petite France och köpte lite lantbröd och frallor som jag ska äta upp nu.

mes lèvres très casséesFöreställ dig att för varenda liten läpprörelse du gör så stramar det åt rejält i det trasiga oläkta skinnet. Du är så trött att du inte vill göra annat än vila huvudet mot en kudde, men då hindrar det elaka svidandet dina ögon från att slutas och dina muskler från att slappna av. När du tänker ta en saftig tugga av ett äpple stöter det emot den ömma svullnaden som de tidigare vätskefyllda blåsorna har lämnat efter sig. 

Förstå vad det ska det bli väldigt skönt att se läpparna återgå till sin normala form igen.

des fritesJag blev så jäkla sugen på pommes frites så jag var tvungen att laga lite till lunch. Idag har jag inte lika mycket feber, men mina läppar ser fortfarande ut som om de har medverkat i ett avsnitt Grey's. Still looking pretty gross alltså. Jag har tagit lite äckliga bilder på dem idag, och nu ser de ändå ganska trevliga ut om man jämför med hur de såg ut i början av veckan.

le petit déjeunerBjörnbär, hallon, vaniljyoghurt och special K = mums. Det här är en av alla saker som jag kommer att sakna när jag åker till Vietnam om en och en halv vecka.

RSS 2.0