un après-midi à tuy hoa


I eftermiddags sken solen på riktigt för första gången i veckan, och jag och Denise var inne i stan och virrade runt. Vi lyckades få tag på en karta och gick enda från Coop ned till torget och piren. På vägen tittade i in i några små klädesaffärer. Vattentemperaturen var helt perfekt badvänlig. I förmiddags dök en en skock med kossor upp intill hustomterna här. Så söta! Gott nytt år i förskott förresten och bisous!

vendredi, le vingt huitième


Ojojjoj renarna anfaller mitt tangentbord. Jag kan inte skriva något mer! hoppsan hejdå, slut.

hoan kiem ,je veux m'asseoir à côté de vous

Hallå från huset! I morgon bitti kommer familjen Pettersson, så vi ska göra fint med frukost. Tuy Hoa är varmt och fuktigt, nästan så fuktigt att man efter att ha duschat känner sig lika obehagligt klibbig igen. Så var det med det. Nu ska jag snart, trots värmen, bädda ned mig själv i sängen, för här är klockan några timmar mer. Bisous!

un petit clip de ma ville natale

Ungefär såhär har vår resa sett ut hittills! Nedkortad till ca 15 min. Hanoi är väldigt fint i alla fall. I morgon klockan 7 rör vi oss vidare mot söder och huset. Tråkigt, men sant. I dag var det julafton lite smått även i Vietnam. Jag har sett fler tomtar än jag någonsin sett på julafton hemma i Sverige. Hotellet som vi bor på hade ordnat en liten julfest. Sött! Förresten är det min kära broder Simon som står för filmen och dess produktion.

des cadeaux de noël, des collants vert et les plus doux des cardigans


Hej och god kväll! I morgon vid den här tiden sitter jag på ett plan på väg mot varma destinationer, för då ska jag flyga till Hanoi och sedan huset i Vietnam. När jag öppnade mitt skåp efter franskan i dag hade Pyttipanna lämnat en lapp med julhälsning och födelsedagsgratulationer. Merci merci och god jul till dig med <3 :D Om fem dagar blir jag ju gammal. Inte för att man förändras speciellt mycket över en natt sådär, men ändå.

noël en famille


God afton! I kväll firade familjen minijulafton i lägenheten. Jag fick den här lilla delfinberlocken att fästa på mitt guldarmband. Sedan fick jag parfym som luktar helt fantastiskt gott, en bok, världens mjukaste kofta som jag ungefär dör mjukhetsdöden i, och slutligen, återfuktande kräm som också doftar helt underbart. Fina julklappar!

paillettes dans les cheveux


le lit qui m'attend à la maison


härifrån. I dag (i går) fyllde Wickis år och hade med sig kärleksmums och världens godaste chokladcupcakes till skolan. (mums) Jag har suttit och filat på mitt portfolio i text fram till för några minuter sedan, men nu är det i alla fall så gott som klart. Så himla bra! Sängen väntar, så au revoir och god natt!

mardi la treizième décembre


I dag är det lucia och jag hade glitter från Amanda i håret och tre redovisningar. Jag är så himla glad och lite stolt över att jag klarade mig igenom dagen utan några smärre problem, haha. Snart är veckan över! Igår kväll fick jag förresten världens kaffeabstinens och var tvungen att koka mig en kopp. Slängde i mig den fort som tusan. Det måste ha varit det svindyra kaffet från i söndags som satte igång det. Sedan drömde jag världens knäppaste dröm. Den handlade om världen som sörjde över att Angelina Jolie hade knarkat ihjäl sig. Undrar verkligen varför jag drömde så!

le plus mignon de films

Världens sötaste pojkar i världens sötaste och finast producerade film. Jag måste använda mycket superlativ för att beskriva den här filmen. Dessutom utspelar sig handlingen i femtiotaligaste miljön också. Bäst!

marché de noël et beaucoup d'autre chosesVid tretiden då solen gick ned smet jag ut och mötte Kalven. Vi promenerade in till Gamla stan och gick runt på Stortorgets julmarknad där vi köpte godisremmar och jag ett kanderat äpple som en otrevlig man senare råkade ramla in i. Han blev sur, fast det liksom var hans eget fel att han gick in i mig. Efter att ha flanerat längs vattnet var vi så genomfrusna att vi var tvungna att hitta ett café. Ett mysigt litet café fann vi där kaffet var svindyrt och ägarinnan lite småsur. Det fick duga, för våra händer hade ungefär frusit till is redan. Så såg eftermiddagen ut, och nu ska jag sätta mig skriva. Bisous!

tous les autres mercredis


Min pappa berättade just att stans bibliotek vissa dagar i veckan har språkvällar. Varannan onsdag är det franskakväll. Jag lär ju befinna mig där! Tout à fait formidable helt enkelt! I morgon ska jag ta en paus i mitt läxläsande och träffa Kalven, lämna tillbaka the fabulous green polo och fika. Fint fint!

des ongles marron, chaussures marron, col roulé vert et collants blancs!


Jag har varit lite trånsjuk och tittat alldeles för mycket på Gilmore Girls den senaste tiden. När jag gick i sjuan/åttan brukade det alltid gå på eftermiddagarna efter något annat program jag satt bänkad framför. Jag var väl måttligt intresserad och satt mest och strötittade mellan sidorna i mina läxböcker. Nu några år senare verkar den här  'gilmore girl-stämningen' däremot gjort sig synlig i mina outfits. Hah.

jeudi huit décembre deux mille onze


I dag gjorde jag något mycket ovanligt. Jag slet mig från torsdagsworkshopen så pass tidigt att jag hann ifatt Amanda på stan. Hon skulle inhandla julaftonsoutfit, och jag fick agera smakråd. Det blev super tycker jag! Nu ska jag återvända in i bokstavsvärlden igen. Bisous!

les chats


härifrån

God natt!

des pommiers, des bonbons et une lettre d'un pays lointain


God afton. Här sitter jag vid mitt skrivbord och studerar franska inför morgondagens grammatikprov. Har tryckt i mig x-antal refreshers från i lördags. Bara förpackningen påminner mig om alla rasterna i låg- och mellanstadiet. De får mig att känna mig sådär rysligt nostalgisk. Prisextra kräver ett återbesök snarast! Där finns de nämligen i lösvikt. Au revoir och god kväll!

J'étudie, donc j'existe?


Franska franska franska.

sous la pluie et le vent


1,2,3. Sitter framför datorn och spanar på sf's hemsida. Regnet bara öser ned utanför fönstret. Jag och Kalven försöker bestämma oss för vilken film vi ska se ikväll. Har massor av biobiljetter som behöver utnyttjas innan nyår, och eftersom jag försvinner iväg om bara några veckor, är det bäst att passa på.

tumblr est une telle dépendance


Tumblr = not good for my studies. Period.

RSS 2.0