granges, poules, chevaux et cerises
les toits et les vaches et les prairies vertesLite mera Småland.

un inhabituelle weekend avec l'equitation

I fredags eftermiddag skyndade jag mig hem från jobbet för att packa i depressionen. Det var så tragiskt att ta farväl av alla söta tanter och gubbar. Jag kommer att sakna dem. Lite såhär såg helgen i Småland ut i alla fall. Igår kväll åkte vi ut till våra kompisars kusiner och lerade runt lite bland djuren. Sandra på en häst är definitivt inte en vanlig syn, jag vet ju knappt vad en stigbygel är (okej, jo det gör jag). Jag var skiträdd i början, och när hästen började trava trodde jag seriöst att jag skulle ramla av, hahahah. Imorgon bär det vidare mot landet, så bisous!

motif de daim et de polyesterI morse när jag var på väg till bussen klev det ut en kvinna från tunnelbanan, vars ålder inte gick att avgöra. Hennes hår var långt och stripigt, och hennes kläder liknade trasor. Runt benen hade hon en lång kjol som såg ut att kunna gömma i princip vad som helst. Under kjolen skymtade två bara fötter, lortiga av det kraftiga regnet och all smuts. Hon ställde sig mitt på trottoaren och fäste blicken ut i tomma intet. Alltså jag blev skiträdd när jag såg henne! Det hade faktiskt inte förvånad mig om det helt plötsligt hade ramlat ned ett litet blodigt foster från hennes kjol. Såå mystisk var hon, hahahah. Som hämtad ur en psykad film :C Hur som helst, efter jobbet tog jag och min bästa work buddy en tur på stan, och jag kom hem med både kjol, shorts och en klänning. Nu ska jag duscha lite, för i morgon är det sista dagen på jobbet, och sedan åker jag ned till Småland. Bisous!

pour s'adapter à des personnes âgées, c'est me fatigueIdag spenderade jag tre timmar av min arbetstid på St. Eriks ögonsjukhus, tillsammans med en liten tant som inte alls visste varför hon var där. Det var ganska så kul att få följa med henne dit alldeles själv, men det gjorde mig super exhausted! Jag hatar att det känns som om det vore fredag precis varenda dag också. It suucks pretty much när man kommer hem och tror att det inte är jobb dagen därpå. Bisous!

dîner avec jolies chaises
Idag efter jobbet ringde mamma och sade att vi skulle äta middag ute. Vi gick till ett ställe på Rörstrandsgatan där de hade god mat och jättefina stolar. Nu är jag trööött, så bisous!

tons doux à l'oreilleUte i parken sitter ett gäng och spelar en massa akustisk musik som låter så fint i öronen. Just nu spelar de re:stacks av Bon Iver. I like!

la semaine dernière de travailLandade just i soffan. Idag började sista veckan på jobbet, och jag hade min vad som kändes som kortaste dag. Efter jobbet kilade jag och min work buddy till stan. Där strosade vi runt tills de nedgångna kroppsdelarna började svika, och det var dags att gå hemåt. Nu ska jag äta upp min middag och titta på ett avsnitt av pretty little liars, bisous!

se réveiller sur le divanNär jag var på väg hem i eftermiddags kom det fram en turist mot mig som sa att jag "looked very nice". Pretty random. Väl hemma somnade jag i soffan. Det är ju så himla obehagligt att vakna upp sedan och varken veta vilken dag det är eller vart man befinner sig.

le jour de gloireIdag är det le quatorze juillet så därför sjöng jag la marsellaise med några tanter och gubbar på jobbet, hahaha. ;) Bisous!

si vous regardez vers le bas
Ny vecka, åter tillbaka på jobbet ... eheehe. Det blir allt jobbigare att stiga upp på morgonen, springa ikapp bussen och tänka ut morgondagens lunch. Då är det är tur att hela äldreboendet är omringat av körsbärsträd så att man kan plocka lite på vägen hem. Det gjorde jag och Minna idag. Bisous!

les fleursDe här blommorna kom mamma hem med igår. Vädligt fula och konstiga egentligen, men jag gillar dem.

ci-dessus les toitsI parken utanför har ett gäng världsliga musikanter slagit sig ned för att spela, precis som för exakt ett år sedan. Det känns ungefär som att sitta i medeltiden och lyssna.

enfin vendredi avec un gâteauFinally friday, och jag har klarat av en av tre veckor på mitt sommarjobb. Fett! Idag bakade jag sockerkaka så att hela plan två fylldes av en väldoftande lukt (och därmed försvann den äckliga avföringsstanken, heheheh). Bisous!

le troisième jour de travailBonjour! Idag har jag mest gått runt med min favorittant på avdelningen. Hon är så söt och gullig när hon är bitter, hahaha. Och det är så roligt att läsa tidningen med henne. :D På vägen hem gick jag förbi min optiker och checkade min syn, för snart ska jag börja övningsköra. Uh oh :o Bisous!

pocahontas
Det slog mig just att jag nog aldrig sett hela pocahontas förut :o how weird! hahah, just fyi.

juste des petites choses


härifrån

la deuxième jour de travailJag är just hemkommen från min andra och ganska så stillsamma arbetsdag. Händelselösheten som härjade runt på mitt plan ledde dock till att jag hann prata desto mer med mina sommarjobbskompisar på de andra avdelningarna, which is great!  Nu ska jag vara lite barnslig och titta på pocahontas, för jag är så himla trött! Bisous!

le premier jour de travailBonjour, jag har precis kommit hem från min första officiella arbetsdag. Den var ganska så spännande och bra. Nu är jag jättetrött, för jag drömde sjuka drömmar om kattbajs i natt. Bisous!

il pleut aujourd'huiNu har jag varit och checkat in mitt sommarjobb, fått lite information och träffat de andra som också ska sommarjobba där. Det verkar ganska så fett! På vägen tillbaka gick jag in på ÖB, och guess what i found? Digestive chocolate bars, gooott! Bisous!

la chaux, le citron et l'orange est égale à jus fraîchement presséI morse drack jag lite färskpressad juice, bisous!

parmi les roseaux dans l'eauIdag flanerade jag över Västerbron för att möta Hanna. Vi strosade vidare längs vattnet, hela vägen bort till den runda bryggan vid Sickla Udde. Där slog vi oss ned och picknickade och såg molnen flyga förbi, ända tills skrattmåsarna fick för sig att köra bort oss. Nu är fötterna trötta, för jag har gått hela 1,83 mil. Bisous!

le pont à l'ouestJag sitter och äter frukost på balkongen. Solen kikar fram bakom molnen lite då och då, så snart ska jag och bege mig ut. Jag hoppas att det inte ska regna allför mycket idag. Bisous!

RSS 2.0