mon retour de la petite ville de U


Bonjour! Jag har precis släpat hem mig själv från Centralstationen. Det är något med Uppsala som gör det så mysigt och gulligt. Kanske är de alla gamla små hus som ligger placerade runt Domkyrkan som gör det så mysigt. Kanske är det ån som rinner genom stan? Eller så är det kanske för att det är där Pelle Svanslös bor. Jag vet inte. Min mormor är så rolig förresten! Under dessa knappa två dagar har vi diskuterat svenska kvinnors självständighet, allt om giftermål och hur knäppt det är med religion där en gubbe kan bli vald till Guds högra hand för att några andra gubbar röstat fram honom. I dag lekte vi även lite kultiverade och besökte Domkyrkan som jag så många gånger har varit i. Mormor var säkert kultiverad på riktigt. Där inne hände det i alla fall en hel del. Först såg vi att de sålde Uppsalas Domkyrka för att ha på läpparna. Det tyckte vi var jättekul! Sedan blev jag vettskrämd av den där konstgjorda damen i sjal. Jag tror alltid att skyltdockor är riktiga människor! Sist såg vi de här små gosedjursvännerna sitta på sin egen kyrkbänk. Håhåhå. Egentligen hade vi tänkt att vara ännu mer kultiverade och besöka Uppladsmuseet, men mormor hade glömt att muséet var stängt under måndagar. Medan vi väntade på att mitt Knivsta-Märsta-Stockholm-tåg skulle anlända tog vi oss en liten avstickare till Paris, Rom och London. (Uppsalas tågstation har byggts om till restaurang vars inredning är gjord med följande Europahuvudstäder som teman. När jag skulle köpa min biljett frågade tanten i kassan om jag skulle till Stockholm, när jag tydligt talat om att jag skulle ta Knivsta-Märsta-Stockholm-tåget. På henne lät det som hon trodde att jag skulle till Uppsala, när jag redan var där. Ack.

Fotouppdraget gick fint, trots det kliniska ljuset som lös inne på tandläkarpraktiken. I morgon bitti flyr jag huvudstaden igen, fast den här gången på riktigt. Då bär det av upp till Kalvens mormor och morfars hus i Lofsdalen. En fortsatt vecka av skidåkning, matlagning och allmänt slappande väntar. Så, söta bloggläsare - à bientôt, tôt ou tard, både nya som gamla.

Rencontres Rencontres

Söker dig kvinna som har en stil som                           Kontaktannonser tagna härifrån gör min natt. Hahahahhah XD
LOs chefsekonom. Du är ganska lång,                          Jag avlider!
spänstig, blond, pagefrisyr, lever
sunt, gärna lite äldre. Jag är 45 år,                                En elegant kvinna, 50 år, vill träffa
normalbyggd, barnfri, trevlig.                                        en intelligent man med ordnad
                                                                                   ekonomi, utan barn, utan dåliga
                                                                                   vanor. Du ska vara född i februari
                                                                                   eller helst i april.
Jag söker dig riktigt stora XXL-kvinna
som tycker om lugna hemmakvällar
med ett gott rödvin.                                                        Skräpsamlerska med djur söker
                                                                                      dito kille med blåa ögon, gärna
                                                                                      pensionär.

Vänskap med angloman, akade-
miskt bildad, barnlös, obunden,
sober, solid, genuin, 30- eller 40-
talist, sökes av dito lady. Endast
innerstadsboende. Bildad och
kulturell vänskap.                                                           Långbent gumma som förlorat sin
                                                                                     katt söker ny vän i dito gubbe för säll-
                                                                                     skap i natur och kultur.

Är en 60+:are som gärna skulle
vilja träffa en kvinna. Jag är intr. av
allt, precis allt. Skulle vara roligt om                               Jag söker en tjej som trivs i kjol.
du inte vore alltför långt borta. Hör                                Ålder och vikt har ingen betydel-
gärna av dig.                                                                 se, bara du är kravlös. Du finns 
                                                                                    runt Sthlm.
                                                                                     
Barnslig tjej, 40+, söker kille som
inte bor i lägenhet. Ej akademiker.
Gärna litet barn. 

                                                                                    Kvinna 40 år, HIV-smittad, ej bromsmedicin
                                                                                    ännu. Lite problem med psyket, hjärtat på
                                                                                    rätta stället. Ca 160 cm, 75 kg. Vill träffa dig 
                                                                                    med liknande egenskaper. Intr. musik, djur, resor.
                                                                                                                                                          


tout pour me tenir éveillé


I natt satt jag och skrev på mitt radiopjäsmanus fram till klockan 4. Jag var tvungen att lyssna på en massa koreansk pop och tömma en hel kanna kaffe för att hålla hjärnan så pass vid sinne att den skulle orka rad efter rad efter rad. Nu har jag fått sportlov, fast inte känns det speciellt lovaktigt än, för jag är tvungen att sätta mig ned och skriva ännu mer. Överdriven kontaktannons, novell och saga ska alla bli klara i dag. Det är bara att ta sig själv i kragen och sätta igång. På söndag lämnar jag Stockholm för ett kort fotouppdrag i den lilla staden U och på tisdag far jag bort från stan totalt. Bisous!

une partie de ce jeudiI dag är det torsdag och jag har på mig navyblåa strumpbyxor. I skolan lärde jag, Amanda och Wictoria oss Shakespeare's hundrasextonde sonett utantill. Sedan hade vi matteprov och det gick så ogalant att jag kände mig tvungen att fråga när omprovstiden kommer att vara. Därefter strosade jag hemåt i solens trajektoria. Min lugg har vuxit sig så himla lång den senaste tiden, så jag kände att det var dags att klippa den. Därför svängde jag förbi min frissör och fick den klippt. Det gick så snabbt att jag tänkte att jag lika gärna kan passa på att spana lite inne på stadsmissionen. Där hittade jag en mjuk polotröja. Den var så mysig att jag köpte den, hur olägligt det än kändes nu när våren är på väg. Dessutom kostade den fyrtio ynka kronor. Inte illa, tänkte jag. Slutligen gick jag och handlade frukt och grönt i min favoritmataffär. Sandra (hjärtaa) daglivs! Efter inhandlingen bar det åt hemåt. Jag är helt säker på att jag såg en av gubbarna på körsbärsgårdens fru. Åh ja, nu ska jag skriva klart det nedrans radiopjäsmanuset jag segat med så länge. Bisous!

oh, tu ne signifies rien du tout pour moi


Oh håhåhåh. I dag har jag lyckats flytta på två deadlines och haft utvecklingssamtal. Nu är jag uttråkad. I morgon har jag matteprov. Jag tror att tristessen jag känner beror på att jag blivit fråntagen min veckliga franska. Fransklektionerna är uppenbarligen något jag behöver för att fungera någorlunda. Det är på dem som tider bara försvinner, än hur förskräckligt långa de ibland känns. Det är dem jag alltid lämnar glad och nöjd, hur hemskt ineffektiv jag än må ha varit. Det är även på de lektionerna jag trivs allra bäst, även om jag är mediaelev och rummet bara är fullt av massa sam och naturare. Ja, de här sista meningarna säger inget vettigt alls. Ändå beskriver de precis hur fransklektionerna oftast är.

des bus, des trains et d'avions


Mellan studiedagspluggandet lyckades jag klämma in en kort möte med Kalven. Vi spontanplanerar inför lovet som väntar. Just nu sitter jag och försöker förstå mig på alla dessa buss och tåg-hemsidor. Blir överraskad hipp som happ. Överväger att betala dubbelt för direktflyg mellan Stockholm och Sveg bara för enkelhetens skull, fast nej. Planering i sista sekunden (åh hjärta). Håhåhå.

quand il faisait encore froid


Medan snön smälter där utanför fönstret gömmer jag mig inomhus och sysselsätter hjärnan med sådant som studiedagen har att erbjuda. För tillfället fösöker jag förstå mig på Existentialismen. Det gör mig trött. God kväll!

bon anniversaire à ma mére!


I dag fyller min mamma år. Det hade jag nästan helt glömt bort, (aahhh!) så nu har jag varit och köpt sista-minuten-tulpaner och placerat dem i vas tillsammans med ett egentillverkat kort som talar om att hon ska få sin present på lördag. Om några minuter måste jag lämna lägeneheten för i kväll ska jag gå och se Fanny och Alexander på dramaten med min kära kultiverade klass. Alltså den här veckan har jag känt mig alldeles extra kultiverad. I går slog Niklas favoritönskning nästan in, för vi skulle ha besökt slottet och blivit guidade av vår fransklärare på franska. Tyvärr hade kungen planerat att ha lunch och möte vid exakt samma tid, så vi fick gå och bli guidade på livrustkammaren istället. Inte helt fel det heller. Men hur intressanta museibesök och liknande än må vara, blir man efter några timmar i dålig luft helt död i kroppen. Speciellt om man glömmer att ta en sådan där ihopfällbar stol i början.

il n'était pas si longtempsI lördags när jag och Kalven var ute och strövade som vanligt. Idag har jag lärt mig att vardaglig franska kan vara bra mycket mer komplicerad än den franska som aristokratin använder. Efter den mycket givande lektionen gick jag lite i kvarteren runt bondegatan. Där tog mitt satans mobilbatteri slut (dessa fördömda touch-mobiler alltså ... ) och jag som skulle möta upp Kalven vid medborgarplatsen blev lite hispig då jag varken visste hur mycket klockan varit när vi bestämt att vi skulle ses eller var den var just då. Tur som jag hade kom Kalven upp från rulltrappan bara kort därefter. Butiken vi skulle besöka var däremot stängt för dagen, så vi satte oss på tunnelbanan och åkte till sundbyberg. Jag tror aldrig att jag sett så mycket tyg som jag gjorde där. Det var som en miniversion av ikeas självplockningslager fast med tyg. Och inte så konstigt var det, med tanke på att vi var inne i grosslagret i en stor tygaffär. På vägen tillbaka sprang vi förbi vad som kändes som tusen olika resturanger. egentligen var det säkert bara fem. Vi kunde i alla fall inte motså att slå oss ned på äckliga mcdonalds. Efter en lite måltid tog vi tunnelbanan tillbaka hem, och det var den här måndagen. Bisous!

des bonbons classiques dans toutes les saveurs de fruits


Idag köpte jag de här fruktiga karamellerna. Mest för att de är så fina i sin burk. Nu upptäckte jag att de faktiskt smakar helt okej också. När jag blir rik, eller i alla fall så pass slösaktig att jag känner för att köpa fint dyrt godis i fina burkar som åhléns säljer, då ska jag skapa en godishylla som ser precis ut som en sådan som finns i godisaffärer. Ja, där har jag mina framtidsplaner. Hahahah.

puis, quand ma peau était propre


Då när min hud fortfarande var ren. Nu är den sådär tonårsaktig som den blir ibland. Ha. Och jag ser riktigt uttråkad ut.

Idag åkte jag världens snyggaste tunnelbana till skolan (det var den där färgglada som är rosa, lila, grön, blå och orange där fram) Det var bäst och jag kände mig cool. Vid Skanstull stod dessutom den nobels testamente-tapetserade tunnelbanan och väntade. Formidabelt som bara den! Sedan visade Jennifer mig världens bästa motto och vi fick reda på att vi på onsdag ska gå och se Fanny och Alexander på Dramaten. På vägen hem köpte jag en sådan där godisrouletterulle från haribo. Jag tror inte att jag ätit en sådan på tio år. Nu är jag hemma och har ont i huvuddet, och här slutar fredagslyckan. C'est tout, au revoir!

des nécessaires unnecessaries


Här är några saker som jag tycker om för tillfället. Den söta lilla tyska staden Hildesheim, Alpaca Sports Just for fun, tenniströjor i vitt och blått, ränder, franska Petit Bateau, en äppelmönstrad top, prickiga trosor, finurliga örhängen och en extemt dyr klänning som man förmodligen alltid känner sig sådär ren och tjusig i. Mycket känns som nödvändiga onödigheter. Fint!

la limonade, la tasse avec d'éléphantes et l'histoire de la langue


Idag är det onsdag och jag slutade lika tidigt som jag alltid gör på onsdagar. Vi har börjat läsa språkhistoria på svenskan, så jag passade på att briljera lite med mina kunskaper i latin ... ehehhehh ... crea diem ab imo pectore! Nej, men har man en språkprofessor till farfar måste man ta och utnyttja det faktumet ibland! På vägen hem gick jag förbi Dagslivs och köpte Brämhults lemonad. Så himla gott. Nu ska jag dricka kaffe ur min elefantmugg och sätta mig och skriva. Bisous!

les corvées du week-end


I helgen rände jag och Kalven runt på äventyr i februarisolen. Vi åt brända mandlar, drack cappuccino och kände den kalla isvinden blåsa sig igenom minsta lilla kappöppning. Vi sprang oss varma i högst opraktiska löparkläder, gick på bio och fyndade realiserade skönheter att pryda fötterna med. Allra sist räddade vi fina blomsterbuketter från att ensamma bli lämnade när mörkret föll över Hötorget. Bra helg, och nu är det måndag. Bisous!

préparé pour toutes les choses


Någon gång i eftermiddags efter att ha tagit mig hem genom den virvlande snön bäddade jag ned mig i sängen och föll jag in en extremt djup slummer. Jag tror inte att jag sovit så djupt på riktigt länge. Sedan kom virrigheten när jag vaknade upp igen. Imorgon har jag mattediagnos och om inte allt blir helt omvänt är det den kära pq-formeln hela diagnosen handlar om. In omnia paratus!

dans la plus agréable ambiance


I dag efter onsdagsseminariet i litteraturhistoria åkte jag hem till kära Kungsholmen för att möta upp Rebecca Hon hade suttit på biblioteken hela fömiddagen, så vi var båda väldigt väldigt hungriga. Jag hade känt doften av matiga mackor på hela hemvägen. Vi strosade runt ett bra tag innan vi gick förbi Café Vurma vars mysiga soffor vi slog oss ned i. Bland alla ljusslingor och tjusiga tavlor föråt vi oss på grillade främlingar och kärleksmums, och min kära fransyska öppnade ett hemligt paket som hon hämtat ut. En och annan kopp kaffe slank ned också.

För övrigt har jag absolut ingen aning varför det blir blåa streck i mina mobilbilder.

Bisous!

RSS 2.0