avec la pluie venu aussi le rhume

 
 
Kvällsspatserande på regnblöta trottoarer iklädd alldeles för tunna koftor sätter så småningom sina spår. Men med febern och den rinniga näsan kom också resolutionen, för idag har jag, Sandra, den konservativa fjanttanten, och hon som är så himla emot blogosfärens alla förändringar, skapat en ny blogg. Oj oj oj. Beslutet fattades efter många om och men, och inte alls för att det egentligen var nödvändigt. Den riktiga orsaken till bloggbytet har funnits med mig sedan tre veckor in i den kära "poptartsforbreakfast". Jag har skrivit under lögnaktig beteckning, för jag äter ju inte poptarts. Inte ens till frukost. Därför tar jag nu min osynliga bloggerskaryggsäck, vandrar över den hägrade vallmoängen, och kliver in i en precis likadan ram. Skillnaden ligger i namnet som nu är "jagflanerar", vilket ju känns mycket mer sant och rätt. Nu återstår bara att se om flödet hänger med. Med den informationen hälsar jag god kväll!
 
 

on ne peut jamais avoir assez de la rue d'artisans

En kan aldrig få nog av vin och ugnsbakade smörgåsar med ost, skinka och dijonsenap på balkongen. Inte heller kan en bli less på Vasastadens upplysta trottoarer och skymningsljuset som kikar fram mellan husen i slutet av gatan. Nu är midsommarhelgen slut, och jag säger god natt!

cette jour, une demi-vie

Då var årets midsommarafton, som till en början skulle kunna sammanfattats med Fabror Melkers "Denna dag inte ett liv" slut. Efter att ha beklagat mig och slängt ut ett och annat "quelle misère" tog jag min vinfyllda fläderblomssaftflaska och åkte ut till Enskede Gård. Där möttes jag upp av två midsommarpojkar, och tillsammans vandrade vi till någons väldigt vitmålade villa där köttätartävling hade pågått tidigare. Inne i villan låg några människor i paltkoma, men de vaknade snart till liv när vi började vina och vodka oss till ett gäng snapsvisor. Sedan var vi redo att bege oss ut för parkhäng. Parken visade sig tyvärr vara ganska tom på folk, och en del av oss för fega för att socialisera upp några turister, så istället hamnade vi på en något ofrivillig promenad runt halva Söder. Nu är jag hemma och det har blivit för ljust för att jag ska kunna somna, så trevlig midsommarhelg och god efter-soluppgång!
 

avant qu'il devienne la pluie


 
Och så flöt första veckan av sommarlovet iväg med ösregn och gråa moln.

une lettre, un chat dans la lumière du soir


Nu har jag fått sommarlov på riktigt och sover bort halva dagarna för att vakna upp till studentflaksskrik och jubel.

Juin et la pluie est venu


Och så blev det juni, och jag önskar innerligt att jag hade haft en regnrock i ägo. Förra veckan hade jag och Kalven vinkväll och lagade goood mat, och sedan var det mors dag och jag och lillebror gick och köpte pioner. I veckan har jag fått reda på några slutbetyg, hållt redaktion och skrivit artiklar som bara den. Dessutom har jag förmodligen haft mitt livs sista mattelektion, så hela dagen igår kunde jag inte göra annat än att le och vara glad. Nu känns det snarare som att allt detta hände för ett halvår sedan. Låt mig under juni månad komma ihåg att jag har en blogg. Bisous!

RSS 2.0