hej fru carlsson.
des avions. på vägen till Vietnam. Jag har alltid (!) haft oturen att hamna vid en vinge.

Mina nyckelar har fart runt på äventyr både den ena och andra dagen. Igår råkade jag för första gången låsa in mina  nycklar i mitt skåp i skolan. Som tur var hittade jag en extranyckel hemma i en låda. Idag när jag var på väg ner från sjunde våningen för att hämta min dator, tappade jag ner mina nycklar utanför räcket. De föll ända ner till den första och avspärrade våningen. Tur igen, sprang jag på min handledare i trappan som kunde få vaktmästaren att hjälpa mig att återfå mina nycklar. Imorgon kommer jag säkert att vakna upp med en bruten nyckel i handen eller något. Haha. Bara därför har pappa börjat kalla mig fru Carlsson pga en incident som hände någon gång i höstas. Hon lyckades tom bli avsvarig för ett källarinbrott när hon fick källarnyckeln att fastna i källardörrslåset. (Självklart lämnade hon hela nyckelknippan med nycklar som gick till lite var stans i huset, i låset).

Nu, it's time for some matte!

Bisous!


toute la journée hierOm några minuter ska jag ut och röja på stan igen. Den här gången med min kära broder och moder. Sedan när jag kommer hem igen, ska jag sätta mig och skriva ett rekommendationsbrev på engelska. Funneeeey! Faktiskt helt okej.

Bisous!

un nouvel ami.

Idag har jag röjt runt på stan med Hanna hela eftermiddagen. Mycket trevligt. Då fann jag den här fina saken. Jag har även upptäckt att matematik inte måste vara så fullt hemskt.

Bisous!

Den första franskalektionen

Idag har jag haft min första franskalektion på liute mer än två timmar med en rast på tjugo minuter. Vi spelade i och för sig mest spel och sånt. Sedan började vi översätta en liten text från franska till svenska och från franska till svenska.  Jag var den enda från min klass, men gud vad bra det känns ändå!

Bisous!


en plan
Jag har en grym idé. (Grym i mitt huvud i alla fall). Jag söker bara ett rutigt fint köksgolv i svart och vitt, alt. vitt och rött. Gärna ett fint gammalt femtiotalskök. Sen kör jag! Mitt trapphusgolv fungerar i och för sig ganska okej. Jag ska även försöka ladda upp lite bilder från Vietnam.

Bisous.lalalalala ...

Imorgon flyttar vi ut till vårt hus en liten bit utanför stan. Där finns det än så länge ingen internetuppkoppling. Det ska bli spännande att se hur mycket insekter jag kommer att vakna upp bland i övermorgon, ehh. NEJ! Vi har varit här i Tuy Hoà i precis en vecka idag. Det var på kvällen förra fredagen vi äntligen kom fram till Ho Chi Minh City/Saigon efter 24 timmars flygresa med 7 timmars väntetid på en kall flygplats i Doha, Qatar. Det har tagit lite tid att göra i ordning huset, beställa madrasser, lakan, matbord, soffa osv. Och sedan leveranser. I Vietnam är "imorgon" dagen då allt sker/svaret på alla frågor. Men i praktiken fungerar det inte riktigt så.

Trots att vi stökat runt i olika affärer i sökandet efter lakan, möbler och madrasser, har vi ändå hunnit med en hel del annat. Idag köpte jag ett par skor för 200 000 vnd, vilket motsvarar ungefär 80 kr. Vi har även besökt den svettiga marknaden. Dessutom har Simon fått känna sig lite lång.

 Det var lite bilder från flygplatsen i Doha, en park i Saigon/Ho Chi Minh och från flyget när vi seglar in över Tuy Hoà. Mer kommer.

Bisous.


RSS 2.0