un janvier hivernale par mon portable téléphone 
Mycket doftande på olika saker under skolans håltimmar, många koppar kaffe med iskalla händer, långa promenader i stan, korta besök på Olssons tyger och upptäckande av materiella finheter. Ungefär såhär har januari sett ut i min mobil. Genom att påstå det kan jag även konstatera att jag fotat ovanligt lite med min mobilkamera. Igår hade Wictoria förresten med sig cupcakes till skolan eftersom att Elenore fyller en massa år idag. På fredagar börjar jag klockan 12 och glömmer alltid bort att mattelektionen slutar efter 13 då matsalen har stängt. Så igår kände jag mig ungefär som Marie Antoinette när jag valde att äta bakelser istället för att gå ned och hämta en macka i matsalen. För varför äta smörade knäckebröd när man kan äta världens godaste cupcakes!

des anges en d'or
I dag när jag, Amanda och Wictoria satt på tunnelbanan på väg till till stan efter skolan blev tåget beordrat att stanna i gamla stan. Tydligen så var det en guldaffär som hade blivit rånad av några som bar vapen. Tåget blev stillastående i säkert en kvart innan det till slut började rulla. I stan köpte jag svart nagellack som jag målade på när jag kom hem. För ett tag sedan fann jag även dessa pysselguldänglar som måste legat i min skrivbordslåda sedan någon gång i lågstadiet. Fint att ha på naglarna tänkte jag, men inte var de lätta att få fast. Jag tror jag får ta och införskaffa mig vanligt guldglitter istället. Lite magiskt blev det för en stund i alla fall!

d'avoir un renard en possession serait tout à fait formidable


Nej, att ha en rävmask i ägo skulle inte vara fel. Kommer från den här fantastiska bloggen och etsyshopen. Bilden hittade jag också där. Åhåhåh ... !

nous vivons dans le matérialisme, le ce qui nous allons mourir dedans avec dignité


Så frestande fint och ack så dåligt för min plånbok och lättsamma sinne. Nej, fy för den konsumenta materialism och kapitalism vi lever i. Härifån kommer finheterna i alla fall.

mardi sous les corvées


I dag invidge jag min bruna kappa och kände mig proper. I skolan fick jag reda på att jag fått mvg i historia och likaså på min tunnelbaneförberedda bokrecension på franska. Dessutom lyckades jag och Viola övertyga vår fransklärare om att gå på museum under lektionstid. Himla bra! Kanske kommer vi även att ha tisdagsfika någon gång framöver. Efter att ha suttit och lyssnat på information om val inför årskurs tre gick jag och klippte mig. Och nu ska jag försjunka mig ned i Främlingen och existensialismen. Så var det med tisdagens bestyr, god kväll!

un de ces jours


I morse var en en sådan där måndagsmorgon då jag inte vaknade för att natten var en sådan då jag aldrig somnade. Det visade sina tecken på eftermiddagen när jag släpat mig hem och fyllt hjärnan med franskaverb och inte orkade släpa mig tillbaka till skolan. Ja, hela dagen har varit en sådan där dag som bara blir bättre av att man sätter på sig lite rött läppstift. Tyvärr kom jag inte på det förrän sent sent.

dimanche comme un dimanche


Bilderna har Kalven tagit. Ljuset i mitt rum är jättekonstigt förresten. På denna söndagsaktiga söndag hade jag och Kalven syatelje. Tillsammans förvandlade vi luvan på min bruna kappa till en finfin krage. Att sy gör en helt död i kroppen och hjärnan, men innan jag stupar i min säng ska jag gå igenom tema och tempus på några franska verb. Au revoir och god kväll!

27 jours plus tard


I dag 27 dagar senare firade vi min artonåriga bemärkelsedag. Jag fick ett fint fint fickur i guld att ha runt halsen. Vi åt god pavlovatårta och diskuterade litteraturhistoria och språk och andra trevliga saker. Släkten är bra. Nu börjar ögonen att bli sömniga, så jag ska väl dra mig mot sängen snart. I morgon tar jag och Kalven vår helgliga träff med kaffe, fika, överlämning av hjärtebarnet och en sväng förbi stan. Bisous!

singoalla et son chevalier


bild 1 är hittad någonstans på tumblr.
Med en stor gäsp och grynighet i ögonen efter att ha läst litteraturhistoria i några timmar och äntligen skickat in hemtentan hälsar jag nu god natt!

c'est moi avec mes jambes se balançant dans l'air


I eftermiddags efter att ha landat innanför hallmattan, knutit av mig skorna etc, föll jag huvudstupa ned i min mjuka säng. Där sov jag på mage i en timme. Sedan vaknade jag upp till doften av överbyggt kaffe. Nu ligger jag här åter i min säng och dinglar med benen. Det var det. God natt!

ce qui se cache dans mon étagère


Häromdagen grävde jag lite i lådorna här hemma och fann mitt tjusiga gamla smyckesskrin. Där inne gömde sig allt från ett gnistrande bokstavshalsband till urväxta armband och ringar av plast. Eftersom dagens enda lektion visade sig att ha blivit förvandlad till en workshop är jag tvungen att ta mig i kragen och försöka vara lite produktiv. Jag har nämligen en hemtenta i litteraturhistoria som väntar på mig vid skrivbordet. God eftermiddag!

mange les gâteaux en portant la vesteI dag efter skolan gick jag förbi Olssons tyger och tittade på knappar till min röda leopardpäls. Även om jag aldrig varit speciellt förtjust i att sy har det alltid varit något speciellt med att gå in i tyg och sybehörsaffärer. Jag dör finhetsdöden över alla mjuka tyger och tjusiga knappar som alla är så prydligt ordnade efter vilken färg och vilket material de har. Mina fingrar vill bara skrutinisera varenda liten pryl. Igår bakade jag och Kalven kolakakor förresten. De blev helt himmelskt goda!

des fleurs, pique-nique dans le parc et des robes dans le vent


Bilden hittade jag
här. I dag åkte jag hem efter lunchen för att det kändes så meningslöst att sitta kvar i skolan och försöka plugga. Så här sitter jag nu och kämpar för att inte ögonlocken ska falla ned alltför mycket. Om lite drygt en timme ska jag åka tillbaka och skriva recension på franska. Ja!

j'aspire à les journées sont interminables


Katten sover medan jag drömmer mig bort om tider där dagarna är så oändliga att man kan spendera dem på en gräsmatta över glass och bärsfrosseri. I dag köpte jag en korsett  vars mönster påminner mig om fina porslinsserviser. Korsetten i sig får mig att längta något förskräckligt efter vår. Det är så att min målade stortånagel tittar fram för att se efter om den inte är på väg snart. Men nu borde jag sluta att sluddra, för jag har betydligt viktigare saker som förberedelse inför bokrecension på franska att tänka på. Bisous!

mes pensées ne sont jamais loin de toi1,2,3.
Regnet väntar på mig och mitt icke aerodynamiska paraply. Au revoir!

mon amour pour le café,


Åh kaffe, gud vad jag tycker om dig! Kaffekärlek <3 I dag när jag och Hanna satt på tunnelbanan och diskuterade rasbiologi och gamla vietnamesiska tanter uppe i bergsbyar kom det fram en man och ville vara med. Han berättade att hans mormor hade blivit 110 och att han trodde att han hade ärvt hennes gener. Jag talade om för honom att jag inte är något vidare förtjust i Janne Josefsson. Sedan skulle vi gissa hans ålder. Vi chansade fel.

mon pull rayéMed virrighetens spår från flygresan i skallen vandrade jag ut i måndageftermiddagens mörker för att ha julklappsbyte med Favoritkalven på bageri Sockerbagaren. Av henne fick jag den här randiga sticktröjan. Den har den finaste färgkombinationen, är mjukast, skönast, bäst och allt annat i superlativ. Finfint! Jag har inte lyckats printa in sverigetiden i min hjärna än och vaknar därför alldeles för tidigt om morgnarna. Ganska bra är det ändå, för nu har jag tid att skriva på min rasbiologiuppsats!

á la maison, sains et saufs


Hejsan hoppsan! I dag har jag varit känt mig förvånansvärt vid sinne, med tanke på hur oerhöt pigg jag kände mig igår. Ja, så var det med det! Annars har jag fått ett mvg i mediekunskap.

lendemain nous allons!I övermorgon åker vi hem till snön. Jag har börjar sakna sverige, gott godis, kylan och det kära kungsholmen. Ah! Det vietnamesiska godiset må vara prydligt inslaget, men jag föredrar då smaken på det svenska lösgodiset långt före det här smaklösa krusidullet. Nu är jag trött, så god kväll!

les vaches vont sur ​​la propriété

Varje dag får vi besök av kossor, höns, hundar och gäss som korsar resorten när de är ute på grönbete. Växtligheten är ganska fattig här vilket resulterar i att mejerihyllan i affären är nästintill obefintlig. I dag besökte vi något jag skulle gissa var ett festivalområde. Det har stått uppe i sex dagar och överallt i stan har skyltar med artistliknande vietnameser varit utplacerade. I kväll var sista dagen, och ytan runt scenen var trång. Stämningen däremot går att likna med stämningen i en konfrenssal (ja, ungefär i alla fall). De verkar sannerligen ha missat det där med att visa exhaltation när favoritartisten uppträder etc. Samma sak på nyårsaftonens icke existerande dansgolv, eller ja, snarare ignorerade dansgolv. Jag är alldeles supertrött efter att hela dagen blivit lyst på. Sol ... ja, så var det med det. Bisous!

RSS 2.0