grammaire est seulement amusant si vous le pouvez


Hallå där. Sitter i soffan med huvudet nedsjunket i Hargeviks engelska grammatikbok. Ett så roligt sätt att spendera sin lediga fredag på alltså! Har även varit lite duktig och ringt en massa viktiga samtal. Snart ska jag ringa till min språkprofessor till farfar också, men inte för att få hjälp med grammatik, utan för att få en detaljerad beskrivning av en viss Karl Eberhard och hans äventyr. Mycket intressant ...

la frustration


härifrån.
Åh, jag är så himla sur på mig själv. I lördags på vintagemässan såg jag världens kanske bästa halsband. Det var en medaljong med ett mystiskt öga på som shiftade lite. Jag stod tom och höll i det ett flertal gånger, tänkte hmmm ... och lade ner ned bland alla de andra smyckena igen. När jag återvände till smyckeshörnan igen var det självklart borta. Grrrr. Det skulle helt klart varit det bästa halsbandet att ha om halsen!

à la folie, pas du tout


Den här filmen har varit spårlöst försvunnen i säkert två år. Jag är ganska säker på att den ligger och skräpar någonstans i lägenheten. Ändå har jag letat typ överallt ett flertal gånger. Himla irriterande!  

j'ai besoin de dormir


Jag är så himla trött, och ändå har jag fått mer sömn i natt än vad jag sammanlagt lyckats få de senaste två dagarna. På fredag är jag ledig pga av inställda lektioner, och så är det liksom helg igen. Snart är julen här också vetja. Jag känner att jag tappat tidsperspektivet helt, men det gör inte så mycket, för nu kan jag nästan leva lite fritt och spontant mitt i veckan. Btw, i dag kände jag för att gå och raida någon tants garderob. Random. Såg så himla många fina tanter i hatt på vägen till skolan. ++

quand je porte mon chemisier à pois, je me sens content et jolieJag tycker väldigt mycket om min nya prickiga blus. Himla fin. Speciellt tillsammans med röda läppar i china red. Très agréable!

je veux une paire de lunettes


Jag följde med mina päron ner till optikern i dag. Har länge funderat på att skaffa mig ett par glasögon som jag kan ha offentligt istället för linser en del dagar. Hittade en hel del fina med lite retro över sig. Ganska så fett! Nu, tillbaka till franskan. Au revoir!

maintenant je vais rêver millésime


Inköpen blev trots allt inte så många. Nu ska jag krypa ner bland täckena i sängen och drömma mig bort bland spets och tyll. Bisous!

samedi à la foire du vintageSå, i förmiddags gick jag och mötte kalven nere i backen. Tillsammans tog vi fyran till hornstulls strand, och överraskades av en kö på säkert 100 meter. Efter vad som kändes som flera timmar av köande (det gav dessutom fysiska smärtor i rygg och fötter), kom vi till slut in och fick var sin stämpel på armen. Inne bland folkmyllret trängdes fina vintageklädda personer bland klädstänger fyllda med prylar. Så småningom blev vi jättehungriga och var tvungna att gå och köpa mat. Först hittade vi kladdkaka på en loppmarknad, men senare slog vi oss ned och åt lite rejälare. När magarna var så fulla att de kunnat sprängas, gick vi tillbaka till strand igen och hittade en himla fin klänning. Tyvärr var den finast på galgen. När klockan slog fem stängde mässan och vi begav oss hem till min balkong och åt jordgubbar. Slut!

foire vintage ici je viens!


Om typ 6 min ska jag befinna mig nere vid fyrans busshållplats, för i dag ska jag och min vän kalven gå på vintagemässan. Bisous!

un vendredi au Musée Historique


I går morse klev jag ut genom porten och möttes av solens starka strålar rakt i ögonen. Sedan begav jag mig bort mot Östermalm och historiska muséet. Efter rundvandringen som faktiskt tog längre tid än planerat, var jag och Hanna jättehungriga, så vi gick och åt. Vi upptäckte även att ett nytt Monki öppnat i gallerian samma dag. (överraskning!) Det var jättefint och stort där inne. När jag kom hem senare var jag trött till döds, för även om vädret hade varit soligt, gav kylan mig lust att bara vilja sova.

les 101 Dalmatiens


source.


Je me sens à l'aise dans les couloirs du muséebild1.source unknown
bild2. bild 3. bild4
Jag ska till historiska muséet med min historieklass i morgon eftermiddag. Jag har alltid haft en liten förkärlek för museibesök/klassutflykter med matsäck och tunga väskor (ha, jag är en sån tönt, jag vet). Förmodligen för att jag spenderat många långa timmar av min barndom  i stora museikorridorer. Ingen matsäck blir det i morgon dock, för vi ska bara vara där i någon timme. Bisous!

partir de mon téléphone


j'étudie le français parmi les étoiles


bild1

une salade de tomates et des choses que termine


Under dessa två dagar av veckan som gått har jag fått en massa saker avklarade. Bland annat tröttsamt utvecklingssamtal, redovisning om televisionens tråkiga historia, mattetest, och hela veckans franska. I morgon är det hemskt skolfoto också. Men nu ska jag gå och fortsätta att vara effektiv och göra mina läxor. Bisous!

laissez-moi ramper vers le bas sous les couvertures


Hela den här måndagen har varit som ett stort och platt missförstånd. Jag vill jag bara bädda ner mig under filtar och täcken, titta på en film, äta onyttigheter, dö lite, och cykla bort från allt. Tyvärr får jag inte göra något av det här just nu, för jag har en text om televisionens utveckling att lära mig utantill. Bisous!

un samedi ensoleillé en ville


I går var det soligt när jag och Hanna vandrade runt i affärer, provade glasögon och kikade på halvmaran. I dag är det inte lika fint, men det gör inget, för jag ska ändå bara sänka ned mitt huvud bland läxor och skolböcker. Bisous!

un matin ensoleillé à la table du petit déjeuner


Frukost. Om ett tag ska jag kila över västerbron och möta lilla pyttipanna för att leta efter en lampa till mitt rum. Bisous!

j'ai besoin de dormir


meow.
I dag när jag var på väg in genom min port föll det ned en bärfis på min dator (slumpen alltså ... ). Jag blev jätterädd och tappade datorn i trappen, men som tur var hade jag en hel del böcker och block som skyddade, så inget hände. Däremot var jag tvungen att gå och hämta en pinne för att våga putta bort bärfisen igen. Gross much! Tur att jag bor precis bredvid en park. Hahahah.

une jeudi avec des chouettes sur la table


tumblr. Torsdagsförmiddag, skriver på bokrecension och gäspar lite mellan radavstånden då och då.

les nuits roses sont les meilleures nuits


Gamla bilder på rosa nätter. I morgon är jag ledig. Bisous!

Pour mes bijoux


Mycket välbehövlig. Bisous!

fainéants, richelieus, bottes et talons


Topshops alla skor = LOVE! <3

flottant autour des nuages


sources;någonstans på tumblr
I morse var jag och Jennifer fulla av höga förväntningar när vi klev in i biosalongen för att se den nya Jane Eyre. Dock blev vi rejält besvikna, för filmen var ganska intetsägande om man jämför med miniserien från 2006. Such a shame. Nu är jag himla trött, för gårdagens middag bestod av Thelins fina citronsorbet, och jag var tvungen att spontant slänga ihop något i dag (glömde bort att mina päron inte skulle vara hemma, oh no!). Så nu ska jag söva mig själv med lite Jane Eyre från 2006. Bisous!

voulez-vous jouer au Scrabble avec moi


För några dagar sedan laddade jag ned wordfeud till min telefon, och nu är jag fast! Det är så kul, hahaha!

lundi avec un nouveaux prof


Snart har den mödosamma måndagen nått sitt slut. Nu väntar skoldagar då man mest bara kan ägna sig åt dekadens. I dag fick vi en ny fransklärare, och det bästa är att hon verkligen ser ut att vara en sträng sådan. Jag tror inte att vi kunde ha fått någon som passat bättre, haha. bild.

pour une société sans d'imbéciles


det är hannas bild, för min telefon kände för att låta bli att fungera just vid det här tillfället.
När jag och Hanna var ute och vandrade för drygt en vecka sedan såg vi det här. Fram till i morse då min katt väckte mig genom att kräkas på golvet, hade jag nästan velat spika upp militärkillen på ett plakat och skrivit "för ett dumhuvudfritt samhälle" på. Mucho estupido!

RSS 2.0