la robe la plus bien cousu!


Säg god eftermiddag till min nya godisklänning! I den kommer jag att kunna servera GB's Bigpackglass i smakerna jordgubb, päron och vanilj, och matcha helt perfekt. Jag tror att det är den mest välskräddade klänningen jag någonsin testat, så det är ju en himla tur att den sitter som smäcken på. Vänta tills jag ränner runt i den om någon månad. Då jag ska visa hur fantastisk den är. Bisous!

dimanche dans le marché aux puces


I söndags hade birkastadsborna satt ut sina små bord längs södra delen av Karlbergsvägen. Längs en hel kilometer gata sträckte sig fullastade bord och kartonger, och tillsammans med oss besökare utgjorde de en av dessa sällsynta innerstadsloppisar. Jag fyndade ett par vita lace up-skor för nästan ingenting, så nu känns mitt promenadskobegär ganska fulländat för stunden. Den där kvinnan med den fantastiska kappan och de två hundarna var så himla fin tyckte jag. Det var som att hon och hennes hundar på någon sorts magnifik filmkänsla smälte in med tavlan och mot den gröna gräsmattan och påskliljorna. Formidabelt.

je veux dormir, dormir plutôt que vivre, dans un sommeil aussi doux que la mort


Mon dieu! Idag har jag skrivit klart mitt nedrans reportage om vintagevärlden. Jag blev klar för ca en timme sedan. Åh, så skönt det är att vara klaaaar! Mon dieu mon dieu mon dieu. Aahahah. Imorse hade vi den sista delen nationella i engelska. Förhoppningsvis gick det lika galant som det kändes, alltså hyfsat galant på riktigt. Sedan tog jag mig friheten att svänga förbi min favoritaffär; Daglivs <3. Därefter gick jag hemåt, kokade mig själv lite lunch och föll raklång ned i sängen. I två hela timmar sov jag sött. Sedan bryggde jag mig lite kaffe och skrev med flyt. Nu kanske jag ska återgå till att börja skriva ett litet inlägg här då och då, precis som för någon månad sedan. Under den senaste tiden har jag haft massor av bra saker för mig. Jag har spenderat timmar i det kära gamla Vasastan. Äppellunden, muren, och Observatorielunden. Åh. Jag har fått reda på att min fransklärare tycker att jag har känsla för det franska språket. Mer åh. Jag är nöjd med mitt reportage och jag har hållt mitt tal i svenska b. Det blev jag också väldigt nöjd med förresten. Sedan tyckte jag att essädelen i engelska hade ett himla bra tema det här året! Imorgon eller någon gång lär jag ju gå in och skriva om det här på begriplig svenska. Nåja, kyss och godnatt!

mademoiselle Elert a disparu, maintenant elle délire


Här är några bilder på Kalven i Vasastan från förra veckan när vi spatserade runt i det dåvarande gråa april-Stockholm någon sen eftermiddag. Själv skulle jag bara vilja spendera min tid i en park med jordgubbar och vin. En himla massa vin. Mitt sinne känns som det har fångats i ett sentimentalt delirium. På dagarna irrar jag runt med mina vimsiga tankar, hemskt ostabil. Om nätterna inbillar jag mig att jag har superkrafter och är kapabel till att utföra precis allt. Mest av allt önskar jag så innerligt att de nationella proven skulle ta slut så att mitt sinne kan återgå till sin oskuldsfulla tillvaro. Hahaha. Nog. Bisous!

RSS 2.0